23 september - onsdag - 2009

Igår uppdaterade jag ingenting, kände att har jag inte så mycket att skriva om så blir det inte heller så kul att läsa, dock har jag ingen vidare uppdatering nu heller utan vill mest fördriva tiden- men i förrgår märkte jag faktiskt att Buster går framåt och det är positivt, han sätter nu över en hov i både höger och vänster och det känns så toppenbra, nu känns det som det börjar ta fart, OCH jag har inte sett ngn form av att hans bronkit har börjat komma tillbaka, annars brukar han bli lite snuvig och hosta lite, han står inne på kvällarna och så men har ändå inte hostat och andas inte heller vidare tungt! Toppenskönt!

Så i helgen blir det nog bara att ta det lugnt, träna lite mer på låg form och ett ökat skrittsteg, kanske försöka lägga fram nå bommar också, somsagt- allt i lagom takt, vilken tid det än ska ta! :)

21 september - måndag - 2009

Fortfarande kvar i robertsfors- fortfarande sjuk, lite bitter men ändå glad med hästens insats idag!
Skulle dra mig ner på ridbanan för lite skritt tömkörning som vanligt, och han trampade över med en hov i längre skritt, och jag kände mig så nöjd, för vissa tror jag inte det är en sån stor grej men för mig känns det toppenkul eftersom det inte var så bara för ett tag sedan, så vi är på g, helt på rätt väg, jag hoppas på att vi lyckas få till lite mer muskler! :)

inte så mkt mer att uppdatera tyvärr!
skriv gärna tips om vad man kan skriva om!


20 september - Söndag - 2009

Tyvär inga bilder idag heller, haha, blev kvar i bullerbyn hos mor och far eftersom jag fortfarande är sjuk och mår verkligen inte bra, så jag utlovar bilder så fort jag är tillbaka i vännäs!
Var ute och tömkörde honom idag med, han börja bli så himla fin och jag börja få till honom bättre nu, massören såg även förbättring, så det känns bra!
Känns som att jag har haft mycket av mina tid i fina stunder i ridning tillsammans med Buster, det vitkigaste är inte att sitta i sadeln längre, utan att ge honom dom finaste åren i hans liv i lycka!

Div 3- 2a hästlaget, Liza, Maria & Linn


19 september - Lördag - 2009

Jag hade utlovat bilder från ikväll då vi tömkörde Buster med tömkörningshjälpen, fick en del fina bilder, men dock så har jag ingen kamera-sladd, så bilder kommer nog imorgon, ska även försöka ta lite mer bilder imorgon då det är ljusare ute och så, kanske blir lite mindre suddigt då! (:
Men vi tog oss i alla fall en stund till ridhuset, han reagerar bättre på tömkörningshjälpen nu, tar med bakdelen mer och trampar över litegrann, svag i v. galopp och ville inte riktigt ställa ut, men det är som sagt bra att se bristerna själv, då vet man ju i alla fall vad man kan träna på och var dom sitter, skulle bara haft hjälp med ngn som kunde tömköra honom i veckan då jag åker tillbaka till vännäs, hm, vi får se hur det blir med det helt enkelt!

Efter turen till ridhuset blev det hem och massera en stund och lägga till kotorna som jag fått tips av Maria, funkar riktigt bra, och så fick han på sig sin ryggvärmare och ett täcke! :)
Återkommer mer imorgon, kändes som en dryg uppdatering! Men fortsätt hålla ett öga och kommentera och besök! :)


19 september - Lördag - 2009

Fick en ny fråga om vilka hästar som står där jag har Buster av Rebecka, det är Assalea och deras andra häst Spendrup! :)

Nu blir det stallet med Jessica, så ikväll blir det nog bilder till bloggen, blir tömkörning med tömkörningshjälpen så han får med bakbenen, och så ett nytt försök med ryggvärmaren och se så han har på sig den på ryggen den här gången, igår hade han tagit av sig den och haft kvar regntäcket, hmm..

hej så länge i alla fall!


19 september - Lördag - 2009

Ville bara skriva ett snabbt inlägg om två kommentarer jag fick som tänkte svara lite snabbt på bara för skojs skull nu på morgontkvisten! :)

lillsjödin om 18 september - fredag - 2009:

ni är så fina tillsammans,som jag har sagt tusen ggr men jag säger de igen,att man känner inte igen buster någonstans om man tittar på bilden då han kom! Du har gjort han såååååå mycke finare!

Vill främst säga tack och att såna kommentarer alltid värmer, det spelar ingen roll när dom sägs för det koms alltid ihåg och tar en direkt plats i glädjen och man uppfattar det som man verkligen lyckats med något, blir så himla glad! :) tack!

Sen hade Jessica frågat var Buster står nu, och han står hos Kerstin Andersson, jätte trevliga människor och både jag och Buster trivs med sällskapet, det är två andra hästar bortsett från Buster och det blir lagomt många så Buster inte stressar upp sig över allt annat, så där trivs jag jätte bra! :)


18 september - fredag - 2009

Jag glömde påpeka att ryggvärmaren ska användas på ett speciellt sätt, används den på fel sätt kan det uppstå svullnad stelhet och samt smärta, läs instruktioner väl innan du väljer hur du ska göra eftersom den kan anävändas på flera olika sätt så inte hästen blir grinig! :)

Håller på med en önskelista till jul, synd att man inte är rik! buhu!
När jag väl stod i stallet så börja jag tänka på hur mycket jag saknar att åka till Buster på veckorna och hur gammal Buster börjar på bli, visst är han pigg men verkligen vad som helst kan vänta runt hörnet (det är fel att tänka), men samtidigt log jag åt allt fint, allt de fina han ger!
Under dom här åren har både jag och han utvecklats så mycket tillsammans, min finaste Bu- imorgon blir det tömkörning för hela slanten!


18 September - Fredag - 2009

Nyss kommit hem från stan och fått i mig lite käk, blir snart att fara ner till stallet och träffa min lill Buster- gammpojken min, har hämtat ut Höök paketet och blev jätte nöjd när jag fått min ryggvärmare!
Hade klarat mig utan tröjan, men den satt bra iallafall och den är säkert jätte skön att rida i, men ska börja använda min ryggvärmare redan ikväll och se hur bra den kommer funka inom 3 veckor som redan då ska ha visat ett bättre resultat.

Tänkte lägga upp lite fakta om Ryggvärmaren, vet själv inte vad jag tycker men det återstår att se, jag hoppas på bästa resultat!
Tillsammans med min så fick jag med ett papper på en typ av resultat hur skillnaden var att använda ett vanligt täcke, och hur mycket bättre de skulle vara med ryggvärmaren!
Skalan är uppritad från 0 till 0.9, så skillnaden mellan dessa ser ut såhär:

Skritt utan ryggvärmare och vanligt täcke: just över 0.5 strecket och med ryggvärmaren: just över 0,6
Trav utan ryggvärmare och vanligt täcke: Just på 0,4 strecket, och med ryggvärmare just över 0,6 strecket
Galopp utan ryggvärmare och med vanligt täcke: även där just över 0,4 och med ryggvärmare 0,6 strecket.

0 anger en dålig ryggrörelse och 1,0 anger en bra ryggrörelse, resultatet ovanför har undersökts under veterinärkontroll! :)
Åtta av tio hästar förbättrar sin trav, och sju av tio sin galopp :)

Nu blir det att bedömma själv, jag ser det iallafall som en positiv inställning att prova! :)
"50% ökad rörlighet efter 3veckor med Back on Track"


17 september - torsdag - 2009

Har beställt ur hööks i Söndags, och nu har i alla fall hälften av grejerna kommit, så imorgon ska jag hämta ut det, resten av grejerna kommer i November som innehåller en vinterjacka och en tömkörningshjälp! :)
Men det här är i alla fall två av grejerna som kommer;
tröjan kostar 249kr och ryggvärmaren går på 698kr, och båda är från hööks( www.hooks.se )
tänkte samtidigt länka till en kompis hästblogg: www.jamiis.blogg.se

17 september - torsdag - 2009

Jag tror inte att det är speciellt många som läser min blogg än så länge, har inte lagt ut den någonstans så jag tror knappt någon varit inne och besökt, men jag tänkte bara lägga ut en bild på min stubben sadel som jag ska sälja, jag har satt ut sadeln med ett pris på 6.000kr, men vid snabb affär får den gå för 5.000, det är inga skador eller repor och den säljs endast för att den ligger för trång på Buster!
Här kommer i alla fall en bild, den ser konstig ut men de är för att bilden är bortklippt och förstorad så upplösningen blir inte fullt lika bra! :)


17 september - torsdag - 2009

BUSTER X
1990
Ägare Liza Bohman
Upf. -  
U: -
E: -
Har endast skapa denna blogg för att kunna skriva och gå tillbaka själv och läsa, kommer lägga upp bilder, kommentera gärna och skriv något om bloggen, ställ även frågor om det är något ni undrar över! :)

Bild tagen sommaren 06, från vänster jag och Buster, Maria och Fantasy
Design av Jessica Broman Ingman ( jamiis.blogg.se, & baverbajs.blogg.se)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0